What Does عتیق Mean?

کتیبهٔ داخل این گنبد به خط کوفی سادهٔ آجری است و نام ملکشاه سلجوقی و خواجه نظام‌الملک و اجراکنندهٔ این بنا، ابی الفتح احمد بن محمد خازن بر روی آن حک شده‌است. زمان دقیق ساخت این گنبد و نصب کتیبه ذکر نشده اما پوپ سال ۴۷۳ ه‍.ق/۱۰۸۰ م را تاریخ ساخت بنا می‌داند. شیلا بلر[پ ۶] نیز با بررسی این کتیبه و القاب ملکشاه و مقایسه آن با ۱۱ نوشتهٔ دیگر، تاریخ این بنا را میان سال‌های جمادی‌الثانی ۴۷۹- ذی الحجه ۴۸۰ ه‍.ق/ سپتامبر ۱۰۸۶ و مارس ۱۰۸۸ م می‌داند. محراب این مسجد احتمالاً در قرن دهم ه‍.ق مصادف با دورهٔ سلطنت شاه طهماسب اول با مرمر و کاشی بر روی محرای عصر سلجوقی ساخته و تزئین شده‌است. کتیبه‌ای به خط ثلث در این قسمت وجود دارد که جمله «قال الله تبارک و تعالی» و آیهٔ ۱۴۲ و ۱۴۳ تا اواخر ۱۴۴ سورهٔ بقره بر آن نوشته شده‌است.

حاتم، غلامعلی (۱۳۷۸). معماری اسلامی ایران در دورهٔ سلجوقیان. تهران: جهاد دانشگاهی.

ساخت این مسجد و معماری آن، اثرات ماندگاری هم بر شهر اصفهان و هم بر مساجدی که پس از آن ساخته شدند داشته‌است.

برخی از مواد ممکن است نیاز به مراقبت خاصی داشته باشند و این نکته می‌تواند برای اطالع از دوام و طول عمر محصول مفید باشد.

الاعلاق النفیسه: ابوعلی احمد بن رُسته در اوایل قرن سوم ه‍.ق در اصفهان متولد شد. وی در کتاب خود که «الاعلاق النفیسه» نام دارد، فصلی را به زادگاه خود اختصاص داده‌است و به خاطر اینکه کتابش از قدمت تاریخی بسیاری برخوردار است، منبع بسیاری از نویسندگان و مورخان اعصار بعدی محسوب می‌شده.

اطمینان حاصل کنید که می‌توانید دستبند را به موقع دریافت کنید تا از آن به بهترین نحو استفاده کنید.

دستبند لابرادوریت ماداگاسکار تراش مستطیل، جاسپر امپریال همراه لاوا طبیعی بافت کشویی فری سایز

نظرات و تجربه مشتریان راهنمای ثبت سفارش سوالات متداول اطلاعیه‌های مهم صفحه اصلی مقالات چاکرا و انرژی خواص سنگ‌ها شارژ کردن سنگ‌ها عمومی سنگ‌ها آموزش سنگ شناسی آموزش کاربردی جواهرات پشتیبانی و اخبار عتیق

اما این نظریه‌ها مورد قبول واقع نشد چرا که اگر کتابخانه بود دلیلی برای بازبودن دو سمت گنبد نداشت و البته برای سایبان بودن هم بسیار گران بوده‌است. مدخل اصلی ورودی آن در ادوار بعدی در جانب شرقی گنبد ایجاد شد.[۱۲۹][۱۳۰][۱۳۱]

شبق • کهربا • کوپال • گوش دریا • مرجان سرخ • مروارید

صفهٔ درویش پیش از سال ۵۱۵ ه‍.ق به عنوان آخرین ایوان در دورهٔ سلجوقی در ضلع شمالی این مسجد به صورتی متفاوت ایجاد شد. ابعاد website آن ۲۱/۶۰×۹ متر است و کم‌عرض‌ترین و عمیق‌ترین ایوان این مسجد است. یکی از وجوه تسمیهٔ این ایوان که به دوران صفوی بازمی‌گردد، فردی است به نام درویش محمد که جد مادری علامه مجلسی بود و در روزهای تابستان در این ایوان حدیث تدریس می‌کرد. داخل بنا تزئینات آجری و گچی دارد، اما خارج آن ساده است. ایوان مزبور بزرگ‌تر از دیگر ایوان‌های این بنا است. طاق آن را با نام «طاق آهنگ» می‌شناسند که به صورت کشیده و عمیق است. این سقف دارای گهواره است و هیچ مقرنسی در آن کار نشده‌است؛ ایوانی مستطیل‌شکل دارد و می‌توان گفت تنها ایوانی است که دارای شالودهٔ عمیق است. صفهٔ درویش در آغاز درگاه‌هایی داشته، اما امروزه به‌وسیلهٔ آجر مسدود شده‌است. در قرون هشتم، نهم و دهم ه‍.ق این قسمت از مسجد تغییرات اندکی به خود دید و جرزهای آن به شکلی که امروزه است، درآمد. با این حال بخش بزرگی از دیواره‌های این بنا، محدود به دیوار خشتی قدیمی مسجد است و سالن انتهایی آن احتمالاً راهرویی تشریفاتی بوده‌است.

پیرنیا، محمدکریم (۱۳۸۳). سبک‌شناسی معماری ایرانی. تهران: معمار.

هنرفر، لطف‌الله (۱۳۵۵). «تزئینات کاشی‌کاری در مسجد جامع اصفهان». دانشکدهٔ علوم انسانی اصفهان. ۱ (۱۳ و ۱۴) – به واسطهٔ نورمگز.

برای ایجاد استایل منحصر به فردتر، می‌توانید دستبند خود را با دیگر جواهرات ترکیب کنید. ترکیب دستبند با گردنبند، گوشواره یا حتی انگشترها می‌تواند به استایل شما لمسی خاص بدهد.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *